Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 februari 2021

Coalitie gijzelt democratisch proces

Afgelopen donderdagavond (18 februari) was de tweede keer op rij dat coalitiepartijen HBB, GL en PvdA het democratisch proces in de gemeenteraad gijzelden. Met een verschil van één stem (elf tegen tien) werd het vergaderen onmogelijk gemaakt. Geen debat vanwege iets dat buiten de raad gebeurd is, en waar vrijwel niemand nog het fijne van weet…

Er moeten belangrijke besluiten genomen worden voor de toekomst van de gemeente. Helaas kon er dankzij de coalitiepartijen weer niet gesproken worden over het afvalbeleid. Is dat beleid inmiddels als grofvuil bij het afval gezet? Wordt de wethouder nog gesteund – en door wie? De coalitie wil niet horen wat andere partijen te bieden hebben en zet de raad procedureel buitenspel.

Heemstede is één van de top-drie gemeenten waar men met plezier woont. We hebben amper problemen én een sluitende begroting. Het enige issue dat we hebben, creëren we nu zelf. Dit is een grote blamage richting de inwoners van Heemstede. Het is de taak van de raad om van gedachten te wisselen en besluiten te nemen. We roepen alle raadsleden op om hun verantwoordelijkheid als gekozen volksvertegenwoordigers te nemen.

Zie verder:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/281168/gemeenteraad-heemstede-vergadert-niet-meer-tot-ruzie-is-opgelost
https://m.haarlemsdagblad.nl/cnt/DMF20210218_36473966