Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 juni 2021

Antoine Rocourt kopman in GR22

De eerste stap richting Gemeenteraads-verkiezingen is gezet: als gezamenlijke leden van D66 Heemstede hebben we onze lijsttrekker gekozen. Onze fractievoorzitter in de gemeenteraad, Antoine Rocourt, vertrekt in de verkiezingscampagne van pole position. Bestuur en afdeling zijn daar verheugd over.

Onderstaand de tekst van het persbericht waarmee dit nieuws wereldkundig is gemaakt.

Antoine Rocourt lijsttrekker D66 Heemstede

Antoine Rocourt is de lijsttrekker van D66 Heemstede bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De leden van D66 Heemstede hebben hem in een online-stemming aangewezen.

Antoine Rocourt is 62 jaar geleden geboren op Curaçao, en al meer dan twintig jaar –met echtgenote en vier inmiddels uitgevlogen kinderen– woonachtig in Heemstede. In het dagelijks leven is hij marketing directeur Europa van een internationaal bedrijf in professionele reinigings- en desinfectieproducten.

Hij heeft een duidelijke boodschap: «Ik wil voor Heemstede en voor alle bewoners een goede toekomst. Ik sta voor samenwerking, in de raad, in ons dorp en in onze regio, want daarmee bereik je meer dan met een ieder-voor-zich opstelling. Ik verzet me tegen populisme, maar erken ook dat er groepen zijn die zich niet gehoord voelen – en iedereen moet invloed op de samenleving kunnen hebben. Besluitvorming moet altijd toetsbaar en transparant zijn. Ik geloof sterk in de sociaal-liberale principes van D66. De samenleving moet democratisch, duurzaam en open zijn, met ruimte voor individuele vrijheid én sociale steun. Met mijn ervaring als raadslid, mijn culturele achtergrond én mijn internationale managementervaring in het bedrijfsleven, wil ik effectief richting geven en een sterke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Heemstede – en aan het succes van D66. Ik kijk uit naar een pittige verkiezingscampagne.»

Esther Schnerr, voorzitter van D66 Heemstede, is blij dat Antoine het D66-gezicht wordt bij de verkiezingen in maart 2022: «Antoine heeft zich bewezen als raadslid en als fractievoorzitter. Hij is een baken van stabiliteit in een onrustige gemeenteraad. Als Heemsteedse politieke partij hechten
we belang aan continuïteit en ervaring in de gemeenteraad, zeker in een tijd waarin moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Antoine biedt ons dat. We zijn heel blij met hem.»

De inzet van D66 Heemstede is om met een sterke fractie de komende vier jaar weer een bijdrage te leveren aan een bruisende gemeente, waar het prettig wonen, werken en recreëren is, en waar het gemeentebestuur goed functioneert.