Steun ons en help Nederland vooruit

Danaë Huijser

Bestuurslid

Als levenslang D66-stemmer ben ik in 2018 lid geworden. Sinds november 2019 ben ik algemeen bestuurslid van D66 Heemstede. Mijn keuze voor D66 is ideologisch en gebaseerd op de overtuiging dat kansengelijkheid van het grootste belang is voor iedereen in de samenleving. D66 is ook de enige partij die zich duidelijk uitspreekt vóór Europa en de toekomst optimistisch tegemoet treedt.

Met mijn man Ab en onze drie kinderen woon ik aan de Zandvoorter Allee. Een straat waar buren elkaar kennen en groeten, en waar kinderen de ruimte hebben lekker buiten te spelen. Wonen in Heemstede is een voorrecht, daar ben ik me zeer van bewust. Deze veilige, groene haven koesteren we. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij aan ons mooie en rustige dorp.

Ik mag me binnen het bestuur bezighouden met een scholenreis binnen de gemeente om te onderzoeken of ons onderwijs wellicht nóg beter kan, en hoe wij daar als lokale partij aan kunnen bijdragen. Ik houd contact met het landelijk bureau, en ben actief in de werkgroep Sociaal Europa binnen de thema-afdeling Europa van D66.

In het dagelijks leven werk ik als coach en organisatieadviseur op het gebied van samenwerking en leidinggeven over grenzen. Hierbij werk ik regelmatig in internationale omgevingen, en begeleid ik ingewikkelde samenwerkingen tussen teams, afdelingen of partnerschappen. Mijn uitgangspunt is altijd dat verschil, werkelijk of ingebeeld, een kans is. Een kans om iets te leren over jezelf, over de ander, en om rijker en wijzer gezamenlijk tot meer te komen dan de som der delen. Dit vergt moeite, doorzettingsvermogen, optimisme en de wil om te leren – dingen die aansluiten bij de idealen van D66. Kijk verder dan je neus lang is, omarm verschillen, streef naar gelijke rechten en kansen voor iedereen. Dat helpt om een mooie toekomst te creëren voor Nederland, voor Europa en voor de wereld.

Meer van Danaë Huijser
D66 is de enige partij die zich duidelijk uitspreekt vóór Europa en de toekomst optimistisch tegemoet treedt.