Steun ons en help Nederland vooruit

Peter Risseeuw

Afdelingssecretaris

Heemstede

Samen met Mieke woon ik sinds 2007 in Heemstede. Met veel plezier want het is een bevoorrecht dorp. Ik verdien de kost als kleine zelfstandige met economisch projectonderzoek. Ik ben in 2009 lid geworden van D66, voor mij is dat nog altijd het redelijk alternatief: het verkiezingsmotto uit 1977, toen Jan Terlouw lijsttrekker was. Fun fact: die slagzin is afkomstig van een van onze plaatselijke leden.

Van huis uit heb ik meegekregen dat men zijn (m/v) steentje aan de samenleving moet bijdragen. Dat heb ik in de loop der jaren in allerlei bestuurlijke en toezichthoudende hoedanigheden gedaan. Bijdragen aan de samenleving voltrekt zich in mijn ogen bij voorkeur op fietsafstand. Daarom heb ik me in 2017 gekandideerd voor het afdelingsbestuur. Als econoom ben ik in de regel penningmeester, hier ben ik als secretaris het reglementair geweten van het bestuur, en leid ik de interne communicatie van de afdeling in zo goed mogelijke goede banen. Allemaal voor het hoger doel: een levendige plaatselijke partij die met een gedegen en enthousiaste raadsfractie bijdraagt aan een prettig, gezond en liberaal leefklimaat – voor alle inwoners van Heemstede.

Sinds februari 2021 heb ik ook een functie elders: ik fungeer op uitleenbasis als interim-secretaris van D66 Bloemendaal.

Meer van Peter Risseeuw
Het hoger doel: met een levendige plaatselijke partij en een enthousiaste raadsfractie bijdragen aan een prettig, gezond en liberaal leefklimaat voor alle inwoners van Heemstede.